• Kategorie
  • PASTA UME (Z MORELI JAPOŃSKICH) BIO 250 g - TERRASANA

47.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 15
Paczkomaty InPost 15
Kurier DPD 20
Kurier DPD(Pobranie) 25
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.42 kg

Zamówienie mailem: sklep@e-maka.pl

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
pulpa z moreli* (morele japońskie*, sól morska), ocet ume su* (morele japońskie*, sól morska, liście shiso*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Umeboshi określana jest mianem kiszonej śliwki, jednak w rzeczywistości jest to morela.
Pochodzi z Japonii i dostała miano superfood ze względu na swoje zdrowotne właściwości.
Swój niepowtarzalny aromat zyskuje dzięki długiemu procesowi fermentacji. Ma wyraźny słono-kwaśny smak.
Ocet ume su powstaje w wyniku fermentacji umeboshi (morele japońskie kiszone).
W Japonii pasta ume używana jest do sosów, dipów i sushi.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 102 kJ/24 kcal
Tłuszcz - 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 2,7 g
wtym cukry - 0 g
Błonnik - 3,6 g
Białko - 0,3 g
Sól - 14,2 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia:
Japonia
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
9.30
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
7.00
Masa netto (g):
250
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
60
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
7.00
Producent:
TERRASANA (kremy. makarony. sosy sojowe. inne)
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Kraj pochodzenia składników (słownik BP):
Japonia
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
TERRASANA NATUURVOEDING B.V.. WAAIER 10. 2451 LEIMUIDEN
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.